7 februari 2018

Vanuit verbinding met jezelf gaat alles veel makkelijker. Je weet wat je wel en niet moet doen. Samenwerken gaat veel makkelijker. Dan gebeuren er zulke mooie dingen! Je ervaart een soort flow.

Dat in contact zijn met jezelf kan best lastig zijn. Uit verbinding met jezelf gaan, gebeurt heel makkelijk. Er is de hele dag zoveel afleiding. Ik heb het als ik nadenk over wat ik allemaal nog moet doen of niet mag vergeten of had moeten doen. Als het druk is om me heen en lawaai en ik me wil focussen. En laat ik Facebook niet vergeten….

Deze dingen hoeven je niet altijd uit balans te halen. Maar je merkt misschien weleens dat je een deel van de dag alleen in je hoofd hebt gezeten. Niet de juiste keuzes gemaakt hebt. Dat je niet hebt gemerkt dat je eigenlijk moe bent. Je vergeten bent even pauze te nemen of zelfs wat te eten en drinken. Je je eigenlijk niet prettig voelt. Jezelf voorbij gelopen bent.

Als ik merk dat ik veel mopper en mijn energie snel weglekt probeer ik de stilte en de rust op te zoeken. Door even naar buiten te gaan, iets lekkers te eten, een mooi boek te lezen, kort te mediteren of in het weekend overdag een dutje te doen. Heerlijk is dat!

Heb jij vandaag flow ervaren? Wat helpt jou om dichtbij jezelf te blijven?