22 februari 2018

Intuïtie. Iedereen heeft het. Het is een schat aan informatie en wijsheid. Gratis en voor niks! Het helpt jou om de keuzes te maken die bij jou passen. Om meer te doen waar jij blij van wordt.

Sommigen lijken het aan de lopende band aan te boren. Anderen vinden het wat lastiger om er gebruik van te maken. Wat is het recept? Hoe kom je er dichterbij en kun je het inzetten om je doelen te bereiken en meer jezelf te zijn

– Zoek de rust op. In de rust kun je vertragen en komen de meer subtiele signalen naar boven. Je intuïtie is namelijk geen schreeuwer. Het geeft duidelijke signalen af, maar vraagt niet zoveel aandacht als je rationele gedachten. En zeker niet zoveel als je interne criticus.
Bovendien zijn er zoveel dingen die je afleiden. Lijstjes, wensen van anderen, lawaai…
Ga lekker in je eentje wandelen in de natuur, sporten, muziek luisteren of mediteren. Of iets anders, waardoor jij even afstand kunt nemen en je minder in je hoofd zit. Hoe vaker jij dit doet, hoe makkelijker je jouw intuïtie gaat herkennen.

– Als je net wakker wordt of de rust op zoekt wees dan alert op gevoelens, gedachten en de signalen in jouw lijf.

– Ga schrijven. Denk niet teveel na en zet je pen op papier. Noteer wat er in jou opkomt. Als je het naleest ga je verbanden en patronen zien. Word je alerter.

– Ga vooral doen! Als jij een vreemde ingeving krijgt, ga erop in. En kijk wat het jou brengt. Deze ervaringen leren jou hoe dit werkt en wat het je oplevert.

– Ga eens naar een workshop die jou dichterbij jezelf brengt. Jouw lijf en intuïtie. Zo krijg je tools, die jij zelf kunt uitproberen.

Mocht jij vragen hebben over intuïtie, wat het is, hoe het werkt en welke tools jij kunt gebruiken? Stuur dan een mail naar: nathasja@helderheid-coaching.nl.

Wil jij ook ervaren hoe je antwoorden kunt krijgen voor de vragen waar jij mee worstelt als ondernemer, in jouw carrière of in relaties? Vraag eens naar mijn bloeisessies of een van de workshops die ik geef. Concrete antwoorden en oplossingen gegarandeerd!