21 februari 2018

Gisteren gaf ik een korte workshop. Begin je dag met focus! Om makkelijker je resultaten te behalen op een manier die bij jou past. En met een goed gevoel einde van de dag. Het belangrijkste tool, dat ik gebruik in alles wat ik doe, is je helpen te luisteren naar je intuïtie.

Er zijn verschillende termen voor. (Buik)gevoel, ingeving, idee, zesde zintuig, sensitiviteit, onderbewustzijn, innerlijke stem. Maar wat is het eigenlijk? Voor sommigen vaag, voor anderen een fact of life. Zelfs Einstein was ermee bezig:
“De intuïtieve geest is een godsgeschenk, het rationele verstand een dienaar. We hebben een maatschappij geschapen die de dienaar vereert en het geschenk is vergeten.”

Ik zie het als een proces, waarin verschillende elementen met elkaar samenwerken:
• Gedachten
Vaak plotseling en niet altijd logisch, soms zelfs heel vreemd.
• Gevoel
Je kunt dit niet altijd beredeneren. Je voelt je ineens blij bij een gedachte of iemand. Je krijgt een naar gevoel bij iemand of een plek.
• Je lijf
Een warm gevoel, een hart dat bonkt. Een knoop in je maag of kippenvel als iemand iets zegt.

Ook je ervaringen en herinneringen voeden je intuïtie. Iedereen heeft het, jij ook. Veel succesvolle ondernemers nemen hun beslissingen niet alleen rationeel, maar laten hun gevoel en ingevingen meespelen. Het heeft mijn leven compleet veranderd.

Het kan jou ook helpen om beslissingen te nemen, klein en groot. En wanneer je het wilt kun je het mooi combineren met je rationele afwegingen. Het is alleen de truc om ernaar te luisteren.

Wil je leren hoe? Neem contact met me op om eens vrijblijvend kennis te maken. Ik spreek je graag!