Nieuwjaarsoefening

Oefening: Wat neem ik mee naar het volgende jaar?

Deze oefening helpt je om jezelf meer bewust te maken wat je niet meer wilt en juist wel wilt. Het is een mooie oefening om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe in te gaan met een nieuwe focus.

Zet je voeten stevig op de grond en zorg dat je rechtop zit. Doe lekker je ogen dicht en adem eens drie keer diep in via je neus en uit via je mond. Voel hoe je zit en merk op hoe je lijf voelt.

Stel jezelf vervolgens de vraag: wat laat ik achter in 2017? Het eerste dat in je opkomt is prima. Als je merkt dat je heel erg gaat nadenken, ga dan weer terug naar je adem en stel de vraag nog een keer.

Herhaal dan hetzelfde met deze vraag: wat neem ik mee naar of ga ik absoluut doen in 2018? En merk op wat je in je lijf voelt als je de zin in jezelf of hard op uitspreekt. “Ik ga in 2018……..”. Laat dat gevoel verspreiden in je hele lijf

Kom daarna rustig weer terug door je vingers en tenen te bewegen. Strek jezelf even uit. Pak dan twee blaadjes en schrijf op elk van blaadjes een van de antwoorden op.

Dat van 2018 hang je ergens op, waar je hem goed kunt zien. Of je gebruikt het als achtergrond in je telefoon.

Dat van 2017 kun je vervolgens symbolisch verbranden op een veilige plek. Zodat je je bewust bent van wat je niet meer wilt doen.

Veel plezier ermee!

Liefs,
Nathasja